Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 15:33

Чорношкірі поліцейські оголосили бойкот Скотланд-Ярду

Лондонська Асоціація чорношкірих поліцейських порекомендувала всім новим співробітникам поліції відмовитися від роботи на Скотланд-Ярд і вибрати службу в інших частинах, пише 6 жовтня TheTelegraph.

Найближчим часом всіх рекрутів африканського і азіатського походження попередять про те, що в лондонській поліції панує недружня і расистська атмосфера. Відповідні оголошення будуть розміщені в ЗМІ. Як пише TheGuardian, мер Лондона Борис Джонсон планує розпочати розслідування, щоб встановити, чи дійсно в лондонській поліції спостерігаються прояви расизму, а також визначити відповідальних.

Глава Скотланд-ЯрдуІен Блер пішов у відставку минулого тижня. На думку міністра внутрішніх справ Великої Британії Джекі Сміт, основною причиною звільнення став тиск з боку мера Джонсона та інших політиків-консерваторів.

Особливу незадоволеність чорношкірих поліцейських викликає той факт, що одним з вірогідних наступників Блера називають Пола Стівенсона, який нещодавно дозволив собі різке зауваження на адресу Таріка Гаффура, колишнього помічника Блера. Саме Гаффур привернув увагу громадськості до расизму в Скотланд-Ярді і був згодом тимчасово усунений з посади, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чорношкірі поліцейські оголосили бойкот Скотланд-Ярду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути