четвер, 29 січня 2009 15:47

Складено рейтинг найпопулярніших інтернет-паролів

Автор книги Perfect Passwords Марк Бернетт склав список 500 найпоширеніших паролів серед англомовних користувачів. На першому місці виявилася комбінація 123456.

Крім того, значною популярністю користуються нецензурні слова та вирази, паролі із сексуальною тематикою, зокрема, sexsex, Porno, Tits, bigtits. У цих цілях використовуються і назви фільмів: Matrix, StarWars, кольори (чорний, синій), назви країн (Бразилія, Японія, Росія).

За даними компанії Protocom Development Systems, яка спеціалізується на інформаційній безпеці, 35,4% користувачам доводиться запам"ятовувати від одного до п"яти паролів, а 38,1% - від шести до десяти. При цьому чверть користувачів постійно забуває свої паролі. Більшість людей, нехтуючи порадами фахівців, користується простими паролями, які важко забути.

Наприклад, у Британії найчастіше в якості пароля люди використовують власне ім"я, кличку домашнього улюбленця, назву свого автомобіля, дату народження, пам"ятну дату, ім"я члена родини і, природно, слово Password.

Фахівці британської компанії-реєстратора доменів CentralNic навіть вважають, що в залежності від того, який пароль використовує людина, можна зробити цілком певні висновки про неї. Добропорядний сім"янин обирає в якості пароля імена рідних або клички домашніх тварин. Вболівальники та жертви поп-культури - назви улюблених команд, імена артистів, співаків, мультиплікаційних персонажів.

Тих, хто в якості пароля пише слова Sexy, "шпилька" (Stud) або "богиня" (Goddess), автори дослідження зарахували до "мрійників", повідомляє NEWSru.
Зараз ви читаєте новину «Складено рейтинг найпопулярніших інтернет-паролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути