понеділок, 13 вересня 2021 16:20

Скільки українців підтримують карантинні обмеження в країні - опитування

Скільки українців підтримують карантинні обмеження в країні - опитування
56,5% підтримують запровадження обмежень для масових релігійних заходів. Фото: pixabay.com

43% українців підтримують запровадження карантинних обмежень у країні навіть за умови, що це обернеться зниженням добробуту для більшості людей.

23% схиляються до того, що слід якнайскоріше скасувати обмеження, попри ризики та застереження про поширення коронавірусу, аби люди могли працювати та заробляти. Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичних ініціатив" ім. Ілька Кучеріва.

"Стосовно карантинних обмежень погляди респондентів доволі розділені. Понад третина опитаних не змогли обрати прихильність до жодного з тверджень", - йдеться в дослідженні.

Респонденти найчастіше заявляли про підтримку обов'язкового та безкоштовного тестування усіх охочих (46%), заборони проведення масових заходів (40%) та запровадження 14-денної ізоляції для тих, хто прибуває з країн, де захворюваність вища, ніж в Україні (38%). Водночас лише 2,6% опитаних вважають, що варто насамперед обмежувати рух громадського транспорту. 16% думають, що загроза епідемії недостатня для запропонованих державою заходів карантину.

56,5% підтримують запровадження обмежень для масових релігійних заходів до завершення пандемії. Проти виступають 22,5% респондентів.

Дослідження проводили 14-24 серпня 2021 року. Загалом опитали 2001 респондента в усій Україні, за винятком окупованих територій. Вибірка репрезентативна за показниками: стать, вік, тип поселення та область проживання. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підприємці готуються до нового локдауну - опитування

54% опитаних українців вважають, що найкраще проти коронавірусу працює миття рук після вулиці. Лише 23% українців вважають вакцинацію ефективним засобом захисту від Covid-19.

22% українців вважають, що від Covid-19 можуть врятувати вітаміни й настоянки. 19% думають, що найкращий захист від хвороби - правильне харчування. 11% вважають, що загроза Covid-19 для людства перебільшена. А 6,9% взагалі не вірять в ефективність жодного з протиепідемічних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців підтримують карантинні обмеження в країні - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути