субота, 19 січня 2019 17:34

Скільки парафій МП перейшли до Православної церкви України

Скільки парафій МП перейшли до Православної церкви України
Скільки парафій МП перейшли до Православної церкви України. Фото із відкритих джерел.

80 парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли до новоствореної Православної церкви України.

До новоствореної Православної церкви вже перейшли і два кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї, передає 24 канал.

Також до складу ПЦУ увійшли 78 парафіяльних храмів. Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Вінницькій області. Там, про вихід з Московського патріархату оголосила вже 22 парафії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли Священний Синод ПЦУ проведе кадрове засідання

У Хмельницькій області таких храмів 14, у Черкаській – 9, у Волинській – 7, на Львівщині й Тернопільщині по 6, у Черкаській – 5, Чернівецькій – 3, а в Дніпропетровській та Івано-Франківській по 2. До ПЦУ перейшли також по одній парафії у Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Одеській, Рівненській та Чернігівській областях.

17 січня Верховна Рада схвалила зміни до закону "Про свободу совісті та релігійних організацій", у якому прописані механізми переходу релігійних громад до інших парафій.

Зокрема, парафія на власний розсуд приймає нових та виключає існуючих членів громади у порядку, встановленому її статутом (положенням). Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюють на загальних зборах релігійної громади. Якщо релігійна організація вирішує змінити підлеглість, вона повинна повідомити про це до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії.

У Запоріжжі православна громада, яка раніше вийшла з Московського патріархату, не підтримуючи дії митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки, приєдналася до Православної церкви України.





Зараз ви читаєте новину «Скільки парафій МП перейшли до Православної церкви України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути