субота, 17 травня 2008 14:28

Скільки гомосексуалістів проживає в Україні

В Україні на сьогоднішній день проживає від 800 до 1200 тис. людей нетрадиційної сексуальної орієнтації, права яких всіляко утискаються. З такою заявою на прес-конференції з нагоди дня протидії гомофобії виступив представник всеукраїнської громадської організації "Гей-форум України" Святослав Шеремет.

За його словами, останні опитування відносно толерантності до людей нетрадиційної орієнтації показують, що за останні роки число індиферентних до цієї проблематики скоротилося, а число толерантних зросло.

У свою чергу, представник Усесвітньої організації охорони здоров"я Юрій Кобища підкреслив, що до теперішнього часу в світі немає єдиної думки про те, чи є людська гомосексуальність нормою або відхиленням.

При цьому все більша кількість учених і дослідників розглядає гомосексуальність, разом з гетеросексуальною і бісексуальністю, як один з трьох рівнозначно нормальних варіантів нормальної сексуальної поведінки.

"День протидії гомофобії - один з елементів адвокаційної політики, яка проводиться у всіх країнах світу для того, щоб вирішити актуальні питання", - сказав Ю.Кобища.

Крім того, С.Шеремет виразив упевненість, що, якщо представництво людей нетрадиційної сексуальної орієнтації послідовно вимагатиме виконання своїх прав, то незабаром це стане реальністю.

Зокрема, він відзначає, що найближчим часом в Україні повинна з"явитися реєстрація партнерства людей одностатевої орієнтації.

С.Шеремет додав, що, не дивлячись на позитивні зміни в громадській думці до осіб-носіїв гомосексуальної поведінки, до цих пір продовжують пред"являтися моральні претензії, при чому вони виявляються у формі не тільки психологічної, але і фізичної дискримінації.

Коментуючи інцидент 16 травня в одному з прес-центрів столиці, С.Шеремет підкреслив, що "гей-карта дуже часто розігрується чорними піарниками" з метою дискредитації політичних опонентів.

"Що сталося вчора? Вийшли хлоп"ята і від імені неіснуючої організації вони сказали, що на виборах в Київраду підтримують певного кандидата. На думку організаторів цієї акції, така підтримка повинна була б дискредитувати якоюсь мірою цього кандидата в очах електорату, але чорний піар з використанням гей-карти вже не працює в Україні", - констатував С.Шеремет.

На сьогоднішній день основними вимогами представників нетрадиційної орієнтації є заборона дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації, легалізація цивільного партнерства для гомосексуальних людей і надання всіх соціальних і економічних прав нарівні з гетеросексуальними парами, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Скільки гомосексуалістів проживає в Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути