пʼятниця, 18 березня 2022 10:56

Скидає бомби і розстрілює цивільних Путін чи росіяни? Кулеба відповів на скандальний твіт Шольца

Скидає бомби і розстрілює цивільних Путін чи росіяни? Кулеба відповів на скандальний твіт Шольца
Росіяни відповідальні за війну проти України, нехай навіть отруєну пропагандою - Кулеба відреагував на заяву Шольца. Фото: eastnews.ua

Російський народ несе відповідальність за війну проти України, навіть отруєну пропагандою.

Про це у Twitter написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Дехто хоче жити у простому світі, де Путін несе повну відповідальність за війну. Але реальність така, що хтось фізично скидає бомби на українські міста, хтось фізично розстрілює евакуйованих, хтось формує "Z", підтримує Путіна в опитуваннях. Як і в 1930-х, вони несуть відповідальність, нехай навіть отруєну пропагандою", - йдеться у дописі Кулеби.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про неприпустимість образи вихідців із Росії, оскільки нібито лише президент Росії Володимир Путін відповідає за війну проти України.

Цей допис політика у соцмережах (можна почитати ТУТ, - ред.) викликав бурхливу реакцію як серед українців, так і серед іноземців і німців зокрема. Зараз під дописом налічується майже 4,5 тисячі коментарів.

Шольцу дорікнули наївністю і провели пряму аналогію з Гітлером. Якщо користуватись логікою нинішнього канцлера Німеччини, то Другу світову війну вів лише Гітлер, а німці там були ні до чого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо надворі похолодає, мораль окупантів буде на рівні ціни рубля - Маркус

"Тоді чому німецький народ досі просить вибачення в усього світу за найбільшу в історії людства війну?" - ставлять риторичне питання користувачі.

Раніше на скандальну заяву Шольца відреагував спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він закликав канцлера Німеччини "не обманювати себе".

"Пан канцлер, ви справді вважаєте, що один Путін вбиває наших дітей, руйнує наші міста, знищує нашу країну? А росіяни ні до чого? Вони просто підтримують його політику? А російські військові ні до чого? Вони просто виконують його наказ? Не обманюйтесь. Просто хочу нагадати, що під час Нюрнберзького процесу нікому не вдалося отримати виправдувального вироку з аргументом "я просто виконував наказ", – написав Стефанчук на своїй сторінці у фейсбуці.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальні бойові втрати противника зростають фактично щодня. Минулої доби, 17 березня, до свіжої статистики додались приблизно 200 окупантів. Цифра ліквідованих військових РФ зросла до 14 200. Середня швидкість помирання російських солдатів на українській землі становить 8 осіб за годину.

Зараз ви читаєте новину «Скидає бомби і розстрілює цивільних Путін чи росіяни? Кулеба відповів на скандальний твіт Шольца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути