четвер, 19 вересня 2019 18:24

Скандальному єпископу Гедеону повернули українське громадянство

Скандальному єпископу Гедеону повернули українське громадянство
Єпископ Гедеон виграв судову справу щодо повернення громадянства. Фото: Радіо Свобода

Єпископ Гедеон через суд повернув українське громадянство.

Як зазначається, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення міграційної служби відносно Юрія Харона (Гедеон) і зобов'язав повернути йому громадянство. Про це йдеться у постанові суду.

"Зобов'язати Управління Державної міграційної служби України у Волинській області внести до відповідних реєстрів інформацію про скасування рішення Управління Державної міграційної служби України у Волинській області від 21 червня 2018 року, яким було скасовано попереднє рішення про набуття громадянства за територіальним походженням відповідно до частини 1 статті 8 "Закону України про громадянство України" Хароном Юрієм Самуіловичем", – сказано у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єпископ РПЦ загрожував національній безпеці України

Також суд зобов'язав відшкодувати Харону грошові витрати на судовий збір.

Гедеон став відомим у сані архімандрита, коли за підтримки людей із оточення Віктора Януковича розпочав незаконне будівництво храму в історичному центрі Києва майже на руїнах старовинної Десятинної церкви. Торік Гедеон, після висвяти митрополитом Онуфрієм на вікарія Київської митрополії, подав позов проти надання Українській церкві канонічної автокефалії.

13 лютого 2018 в аеропорту "Бориспіль" Гедеона затримали українські прикордонники. Тоді у священика вилучили український закордонний паспорт через наявність кількох громадянств, а також тому, що він займався антиукраїнською пропагандою та є активним адептом "русского мира". У червні 2018 року єпископа позбавили українського громадянства. У квітні Гедеон вилетів назад у Франкфурт, але невдовзі подав позов про повернення паспорта громадянина України.

Зараз ви читаєте новину «Скандальному єпископу Гедеону повернули українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути