середа, 10 січня 2024 12:15

Скандального суддю Верховного суду Богдана Львова поновили на посаді

Скандального суддю Верховного суду Богдана Львова поновили на посаді
Суддю Богдана Львова поновили на посаді. Фото: t.me/cxemu

Київський окружний адміністративний суд 10 січня поновив на посаді ексголову Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова.

Таким чином КОАС задовольнив його позов щодо поновлення на посаді судді і виплати заробітної плати "за час вимушеного прогулу". Про це повідомляють "Схеми".

У Верховному суді поки не повідомили, чи планують подавати апеляцію на рішення Київського окружного адмінсуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення судді з громадянством РФ: у справі стався новий поворот

У вересні 2022 року журналісти "Схем" виявили, що Богдан Львов понад 20 років тому отримав громадянство РФ на підставі довідки військовослужбовця. Потім він поновив паспорт по досягненню 45-річного віку у 2012 році.

Сам Львов заперечує, що має російське громадянство.

Однак, СБУ поінформувала Верховний суд про наявність у Львова громадянства РФ, на підставі чого голова Верховного суду відрахував Львова зі штату суддів ВС.

Після виходу розслідування, на сайті президента була зареєстрована петиція про позбавлення Львова українського громадянства, яка набрала 25 тисяч підписів.

У відповідь президент Володимир Зеленський доручив Комісії з питань громадянства при Офісі президента перевірити наявність підстав для припинення українського громадянства Богдана Львова. Але з того часу про результати розгляду цього питання ані в Офісі президента, ані в Державній міграційній службі не повідомляли.

16 вересня 2022 року журналісти повідомили, що Богдан Львов з дружиною мають російські паспорти. Також з'ясували, що дружина судді й теща володіють двокімнатною квартирою на Ленінградському шосе в Москві. Також громадянство РФ має донька судді.

Наявність російського паспорта в судді підтвердила СБУ. А НАБУ відкрило справу за фактами ймовірного недекларування московської нерухомості. 5 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв підписав наказ про припинення Львовим повноважень судді.

Зараз ви читаєте новину «Скандального суддю Верховного суду Богдана Львова поновили на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути