пʼятниця, 02 липня 2010 11:44

Скандал: директор ВР розважався на яхті з коханкою, коли нафта тоннами виливалася у море

Скандал: директор ВР розважався на яхті з коханкою, коли нафта тоннами виливалася у море

Новий скандал вибухнув навколо компанії British Petroleum (BP), яка допустила масштабну екологічну катастрофу в Мексиканській затоці. Виявилося, що коли нафта з підірваної свердловини вже кілька днів як виливалася в океан, голова ради директорів BP - швед Карл-Хенрік Сванберг - відправився в круїз на власній яхті, захопивши з собою коханку.

Згідно з чутками, щойно шлюб 58-річного Сванберга розпався, бізнесмен вступив у відносини з заміжньої матір'ю трьох дітей, шведкою Луїз Джуліан. І захопився коханкою настільки, що, незважаючи на лихо в Мексиканській затоці, відправився з нею в круїз на своїй особистій двухсотметровой яхті Cygnus Montanus II.

Поки мільйони літрів нафти виливалися в океан, Сванберг і Джуліан насолоджувалися морськими красотами, звичайно ж, в інших частинах світу - в Таїланді, Австралії, Балі і Сінгапурі.

Повертаючись на роботу, Сванберг, однак, зволів зазирнути в США і відвідати антикризовий штаб у Х'юстоні.

Сванберга призначили головою ради директорів BP після того, як виконавчий директор Тоні Хейвард зробив ряд публічних промахів - зокрема, скаржився, що хоче повернутися до нормального життя. Але Сванберг теж не зміг вести себе коректно: жертв екологічної катастрофи він назвав "маленькими людьми".

Ніхто з представників BP не прокоментував повідомлень про розваги свого керівника.

BP - британська компанія тільки за своєю назвою і по реєстрації. Близько 50% акцій BP належать американським інвесторам і фондам, відзначає The New Republic. "Але при цьому вище керівництво компанії виділяє саме британське чванливо презирство до" маленьких людей", як їх назвав Карл-Хенрік Сванберг", - вказує видання.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Скандал: директор ВР розважався на яхті з коханкою, коли нафта тоннами виливалася у море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути