неділя, 23 вересня 2007 18:10

Ширак і Шредер прилетіли в Сочі в гості до Путіна

На запрошення президента Росії Володимира Путіна сьогодні в Сочі прилетіли два колишні європейські лідери, які довгі роки були його головними партнерами в міжнародних справах - француз Жак Ширак і німець Герхард Шредер.

Три роки тому - в серпні 2004 - Ширак, тоді президент Франції, і Шредер, тоді канцлер Німеччини, провели в Сочі першу потрійну зустріч, заклавши новий формат российсько- французько-німецьких самітів на вищому рівні.

Тоді темами їхньої бесіди були ситуація в Іраку, Афганістані, на Близькому Сході, а також енергетичні проблеми, зокрема Путін розповів співбесідникам про розвиток російської трубопровідної мережі.

Шредер тепер є головою ради акціонерів компанії "Норд Стрім", що займається прокладанням газопроводу, по дну Балтійського моря. У вівторок він проведе в Сочі чергове засідання комітету акціонерів цієї компанії.

Раніше 74-річний Ширак був в Сочі у Путіна тричі - в 2002, 2003 і 2004 роках. 63-річний Шредер - лише одного разу, хоча саме з ним Путін зустрічався частіше, ніж з ким би то не було із зарубіжних лідерів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ширак і Шредер прилетіли в Сочі в гості до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути