понеділок, 17 жовтня 2022 14:52

Синоптики здивували прогнозом на тиждень

Синоптики здивували прогнозом на тиждень
Синоптики прогнозують зміну погоди від потепління до дощів та снігу. Фото: pixabay.com

Найближчі дні в Україні будуть дуже теплими.

Тиждень, 17-23 жовтня, буде із мінливою погодою. Тепло зміниться похолоданням від середи-четверга, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

"18 жовтня в країні буде сухо та переважно сонячно. В західних, центральних і східних областях вночі та вранці місцями прогнозують туман", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз до -20°С: народний синоптик розказав, якою цьогоріч буде зима

Температура повітря вночі сягатиме -2°С, на крайньому заході та півдні країни буде у межах +3...8°С. Вдень прогнозують +13...18°С, у західних областях місцями до +22°С, а на півночі у межах +10...14°С.

У середу-четвер Україну охоплять дощі та похолодання. У Карпатах 20 жовтня ймовірний сніг, адже атмосферні холодні фронти з північного заходу Європи принесуть суттєве похолодання. Дощі та холод протримаються в Україні до 23 жовтня.

У Києві вівторок буде теплим і сонячним. А ось у середу у столиці також збільшиться хмарність із вологістю: пройде невеликий дощ і почне знижуватися температура повітря. У четвер вдень очікується +7...9°С.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

В Україні практично не було зими у 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики здивували прогнозом на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути