Ексклюзиви
понеділок, 08 січня 2024 23:01

Синоптик сказала, скільки протримаються морози

Синоптик сказала, скільки протримаються морози
Морози в Україні триматимуться до кінця тижня. Фото: newch.tv

Морози в Україні триматимуться до кінця тижня.

Вони стануть слабшими у середу та четвер. Але наприкінці тижня знову можуть повернутися, хоч і з меншою інтенсивністю. Про це сказала синоптик Укргідрометцентру Наталя Птуха в ефірі Українського радіо.

За її прогнозом, найхолоднішими будуть сьогоднішня ніч і завтрашня. На північному сході України, зокрема в Чернігівській та Сумській областях, завтра подекуди може бути 20-25 градусів. На решті території України в нічні години буде в межах 15-20 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніговий апокаліпсис дістався Одещини

"У найближчій внутрішній перспективі найхолоднішою для території України буде наступна ніч. Далі мороз трошки послабшає, а наприкінці тижня в північній частині та в Карпатах в денні години очікується 7-13 морозу. На решті території температура вночі та вдень - 2-8 морозу, в Криму - близько 0 градусів", - розповіла синоптик.

Вона зауважила, що зараз у Європі холод найбільше відчувається у Скандинавії. Країни Балтії також відчувають нетипове для них зниження температури. Низька температура повітря і в Польщі.

"Тобто вся Північна Європа перебуває в холодній повітряній масі, й тому отримуються низькі значення температури, морози. Дещо тепліше на півдні та у Центральній Європі, там температури вже вищі, подекуди сягають нуля. Навіть на півдні України сьогодні ми маємо дещо вищі значення температури й опади змішаної фази. Там погода тепліша порівняно з північними областями", - констатувала синоптик.

У Києві завтра вдень сяятиме холодне сонце. Вночі передбачається низька температура повітря, антициклонічні прояснення додадуть стимулу додатковому вихолодженню, -12...-15℃. Протягом дня очікується -10...-12℃.

Зараз ви читаєте новину «Синоптик сказала, скільки протримаються морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути