Ексклюзиви
понеділок, 08 січня 2024 13:17

Негода триватиме: прогнозують морози до -22℃

Холодна морозна погода триватиме в Україні 9 січня.

Найближчої ночі температура повітря становитиме -10...-18℃. Місцями на півночі та заході буде до -18...-22℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Антициклон Hannelore витіснить у вівторок із нашої території усі опади і завтра вдень навіть будемо мружитися від сонця. Лише вночі та вранці на півдні затримається сніг та мокрий сніг, на півдні Криму з дощем. На тижні - якась температурна карусель! 10-11 січня очікується потепління, чому ми порадіємо. Вже 12-13 січня - знову похолодання. А 14-15 січня температура повітря підвищиться", - написала вона.

Завтра вдень очікується -7...-12℃. Зрозуміло, у південній частині буде вище: вночі -6...-11℃, вдень -2...-6℃, в Криму вночі -1...-4℃, вдень близько нуля.

У Києві завтра вдень сяятиме холодне сонце. Вночі передбачається низька температура повітря, антициклонічні прояснення додадуть стимулу додатковому вихолодженню, -12...-15℃. Протягом дня очікується -10...-12℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніговий апокаліпсис дістався Одещини

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Антициклон Hannelore витіснить у вівторок із нашої території усі опади
Антициклон Hannelore витіснить у вівторок із нашої території усі опади

"Зима наближається до піку, вже далі буде не аж така задерикувата. А як і буде, ми ж знаємо, до чого це. Зима наближається до середини, зимові свята завершуються, діло йде до весни. Уважно стежте за свіжими прогнозами, одягайте термобілизну чи кальсони, не забувайте рукавиці, не виходьте голодними з дому. Звільніть трохи холодильник - повиносьте продукти на балкон, якраз погода сприяє. Пару днів можна не нагружати пральну машину, зменшити навантаження на електроенергію, тримати себе в рівновазі та теплі", - додала Діденко.

8 січня погода в Україні суттєво погіршиться. Оголосили перший (жовтий) рівень небезпеки. Окрім зниження температури, очікуються сильні опади та вітер, інформує Укргідрометцентр. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Прогнозується ожеледь та налипання мокрого снігу на півдні країни. У центральних регіонах та на сході очікуються сильні снігопади та хуртовина. Синоптики попереджають про значні опади в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, де також очікуються ожеледь та налипання мокрого снігу.

Зараз ви читаєте новину «Негода триватиме: прогнозують морози до -22℃». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути