Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 19:10

Син Толкієна опублікував невідомий роман батька

Через 34 роки після смерті Джона Рональда Руела Толкієна видавництво HarperCollins опублікувало роман "The Children of Hurin" ("Діти Хуріна"), відновлений сином письменника Крістофером Толкієном із записників і чернеток батька. У Великобританії книгу почнуть продавати 16 квітня, в США - 17-го, відзначає агентство Reuters.

Персонажі "Дітей Хуріна" - Туор і Нієнор - згадуються в "Сильмарілліоне", збірниках ельфійських легенд, вигаданих Джоном Толкієном і опублікованих Крістофером Толкієном 1977 року. Дія роману відбувається в Середземномор"ї задовго до появи в ньому хоббітів. Видавці запевняють, що відновлений роман сумніший за "Володаря кілець", найвідомішого твору класика фентезі.

Девід Браун, представник видавництва HarperCollins, в інтерв"ю Reuters сказав, що з упевненістю можна вважати "Дітей Хуріна" останнім "новим" романом Толкієна. Не зважаючи на те, що архіви письменника містять багато незавершених уривків і сюжетних ліній, лише цей епізод автор розробив достатньо для перетворення на самостійний твір.

Перший тираж "Дітей", ілюстрованих Аланом Лі, художником-постановником "Повернення короля", останнього фільму трилогії Пітера Джексона за романом Толкієна "Володар кілець", склав 500 тисяч примірників. До виходу на екрани "Володаря кілець" (2001) світовий тираж книг Толкієна дорівнював майже ста мільйонам примірників, а за останні шість років він збільшився ще на третину, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Син Толкієна опублікував невідомий роман батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути