понеділок, 13 серпня 2007 14:29

Симоненко лякає подорожчанням газу в разі перемоги "помаранчевих"

Лідер Комуністичної партії України Петро Cимоненко вважає, що в разі перемоги на дострокових парламентських виборах "помаранчевої команди" вартість російського газу для України може становити до 300 дол. за тисячу кубометрів.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

За словами Симоненка, ті, хто сьогодні заявляє про перегляд домовленостей з Росією, практично складають загрозу для національних інтересів України.

"Якщо оранжева команда прийде до влади, і вона буде висувати вимоги спекулятивного характеру, а не виходячи з національних інтересів, це призведе до того, що Росія як самостійна держава, незалежна, визначатиме відносини з Україною виходячи з рівня світових цін. Це призведе до того, що Україна буде отримувати газ по 300 доларів за тисячу кубометрів", - заявив Симоненко.

При цьому він додав, що подорожчання газу вдарить, насамперед, по хімічній та металургійній галузях і серйозно похитне енергетичну безпеку України.

До січня 2006 року газ до України поставлявся за ціною 50 доларів за 1 тис. куб. м. З січня 2006 р. - 95 у.о за 1 тис. куб. м, а з січня 2007 року - 130 дол. за тис. куб. м. Європейським споживачам Росія продає газ в середньому по 230 дол. за тис. куб. м., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко лякає подорожчанням газу в разі перемоги "помаранчевих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути