вівторок, 10 червня 2008 13:34

Сезарія Евора відмінила європейське турне через проблеми зі здоров"ям

Відома співачка з Кабо-Верде Сезарія Евора відмінила своє турне по Європі цього року за станом здоров"я. "Босонога діва", як її прозвали за звичку виходити на сцену без взуття, планувала в червні-жовтні виступити у Франції, Швейцарії, Бельгії, Португалії, Румунії, Греції, Італії та Іспанії.

66-річна мулатка здобула неймовірну популярність завдяки рідкісному по тембру, голосу, що зачаровує.

Сезарію Евору музична критика називає "найсумнішою співачкою світу" і унікальним явищем сучасної музики. З 17 років вона співала в барах свого рідного містечка Міндело, і лише в 47 років її "відкрив" і привіз до Франції співвітчизник Жозе да Сілва.

Світове визнання Еворі приніс в 1992 році четвертий альбом "Міс Перфумаду". Евора - володарка престижної музичної премії "Греммі". Вона прославилася виконання сумних балад "морна", характерних для рідних співачці островів Зеленого Мису креольських творів в стилі соул. Вся її творчість присвячена співвітчизникам, які ведуть важке життя на засушливих і випалених сонцем островах в Атлантиці, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Сезарія Евора відмінила європейське турне через проблеми зі здоров"ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути