неділя, 17 червня 2007 12:22

Севастополець ввіз до України контрабандну яхту

62-річного чоловіка суд засудив до п"яти років позбавлення волі за контрабанду в Севастополі. Також суд ухвалив конфіскувати двощоглову парусно-моторну яхту вартістю понад 710 тисяч гривень, яку засуджений в 2001 році незаконно перемістив з Туреччини до України.

У прес-центрі прокуратури Севастополя повідомили, що 6 років тому приховати переміщення від митного контролю вдалося шляхом надання Севастопольській митниці підроблених документів. Дані документи містили неправдиві відомості про власника судна - спортклуб.

Насправді ж яхта належала приватній особі, громадянинові Росії. Саме з ним зловмисник вступив в попередню змову. Далі впродовж трьох років яхту 12 разів переміщали через кордон.

Засуджений визнав свою провину. Враховуючи це, а також ряд обставин - пенсійний вік звинуваченого, відсутність судимостей, позитивні характеристики і наявність в сім"ї неповнолітньої дитини, - суд визнав можливим умовне відбування покарання, передає УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Севастополець ввіз до України контрабандну яхту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути