середа, 24 вересня 2008 15:39

Сербія відмовилася визнавати Абхазію і Південну Осетію

Сербія не має наміру визнавати Абхазію і Південну Осетію за прикладом Росії. Про це, як повідомляє сайт сербського радіо B92, заявив міністр закордонних справ республіки Вук Ереміч в інтерв"ю австрійській газеті DiePresse.

Сербія, як підкреслив глава МЗСу, вдячна Росії за підтримку в питанні про статус Косово, проте вона має власну зовнішню політику і керується власними національними інтересами. "Територіальна цілісність держави для нас священна, - сказав Єреміч. - Незалежно від того, чи йде мова про нашу країну чи будь-яку іншу державу".

Міністр додав, що Росія гарантувала Сербії, що її (Росії) позиція відносно Косово залишиться незмінною (Росія, нагадаємо, самостійність Косово не визнала). Офіційний Бєлград, у свою чергу, не відмовиться від використання дипломатичних заходів для того, щоб змінити ситуацію навколо бунтівної республіки в свою користь.

Нагадаємо, що суверенітет Абхазії і Південної Осетії поки визнали тільки дві держави (Росія і Нікарагуа), а також декілька територіальних утворень, зокрема Сербська Країна і Гагаузія. Незалежність Косово тим часом підтримали декілька десятків держав, включаючи США і країни Євросоюзу, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сербія відмовилася визнавати Абхазію і Південну Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути