понеділок, 19 березня 2007 16:14

Селянин врятував з вогню 2 дітей та 2 дорослих

9-го березня о 18:40 в селі Андрієво-Іваново Миколаївського району Одещини загорівся приватний будинок. Першими побачили пожежу сусіди - подружжя Писаренків - та викликали пожежників. Вони ж врятували з вогню двох дорослих та двох дітей.

54-річний Василь Іванович разом зі своєю 49-річною дружиною Любов"ю Сергіївною в цей час поралися по господарству. Вони миттєво оцінили небезпеку, тому і вирішили діяти самостійно. Їхнє село знаходиться на відстані 25 кілометрів від райцентру, де розташований місцевий пожежно-рятувальний підрозділ МНС. Не гаючи часу, чоловік із жінкою кинулися рятувати родину з вогню. На щастя, вхідні двері оселі були лише прикриті, тому пан Василь швидко проник до будинку.

В одній із кімнат, притулившись у відчаї в куточку одне до одного, двоє маленьких діточок плакали та кашляли від їдкого диму. Василь Іванович швидко виніс із будинку п"ятирічного Валентина та трьохрічного Дениса та віддав їх своїй дружині. А сам знов повернувся до палаючої хати, де у кімнатах спали 58-річна Олександра Михайлівна, бабуся внуків, та її 34-річний син Валерій. Селянин розбудив їх та вивів із палаючого будинку. Окрім того, він знеструмив хату.

Пожежу незабаром ліквідували. Ніхто не постраждав. На момент пожежі батьки малолітніх дітей були на роботі в Одесі. Догляд за малюками доручили бабусі. На жаль, жінка не угледіла за своїми внуками, до рук яких потрапили сірники, що і призвело до пожежі. Як зазначив начальник Миколаївського райвідділу МНС Сергій Слабенко, Василь Іванович Писаренко, водій ЗАТ "Миколаївський райагробуд", гідний стати лауреатом Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року – 2007", передає МНС.

Зараз ви читаєте новину «Селянин врятував з вогню 2 дітей та 2 дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути