середа, 16 листопада 2011 21:40

Сільська молодь два місяці збирала гроші на монумент Іоанну Павлу ІІ
5

Фото: Фото надане отцем Василем Баглеєм

Монумент Папі Римському Іоанну Павлу ІІ освятили у селі Будилів Козівського району Тернопільщини. Його поставили біля греко-католицької церкви святої Параскеви-мучениці у центрі населеного пункту.

Як розповів Gazeta.ua настоятель церкви о. Василь Баглей, гроші на цей проект зібрала сільська молодь.

"Ідея виникла у мене, коли мурували огорожу навколо храму. Я поділився своїми думками з прихожанами. Молодь активно підтримала її. Вибрали з-поміж себе касира. Два місяці гроші збирали. Час був обмежений – хотіли до храмового свята встигнути", - пригадав священик.

Вдалося назбирати близько 400 євро.

"Нам потрібно було споруду для освячення води. Дві родини дуже хотіли пожертвувати на церкву фігуру Матері Божої. За зібрані гроші у Польщі замовили цілу композицію – фігури Богородиці, Папи Римського і водоспад з альпійською гіркою", - пояснив отець.

За словами о. Василя, обидві фігури зроблені зі скловолокна. Тому вони стійкі до змін погоди, захищені від впливу сонця, дощу та снігу. Їхня висота – 1,2 м, а висота постаменту – 1 метр.

"Папа Іоанн любив молодь, завжди звертався до неї. Уже почався процес його беатифіакації, тобто зачислення до лику святих. А ще він проявляв особливу набожність до Богородиці. Ось наша молодь і вирішила йому таким чином подякувати. Тепер ми матимемо не тільки нагадування про цей добрий вчинок, а й свого заступника на небі", - переконаний парох Будилова.

Зазначимо, це перший монумент Іоанну Павлу ІІ у Тернопільсько-Зборівській єпархії Української греко-католицької церкви.

Раніше на Тернопільщині були споруджені фігури Папи Римського біля римо-католицьких церков. Так, у райцентрі Бережани встановили бюст Іоанна Павла ІІ, а у Тернополі – монумент у повний зріст.

Зараз ви читаєте новину «Сільська молодь два місяці збирала гроші на монумент Іоанну Павлу ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути