середа, 09 листопада 2011 19:00

У Калуші заради пам'ятника Шухевичу підуть з шапкою по хатах

У місті Калуш Івано-Франківської області оголошено "повну загальну мобілізацію" задля збору коштів на пам'ятник генерал-хорунжому Української повстанської армії (УПА) Роману Шухевичу.

Як стало відомо Gazeta.ua, не зважаючи на численні попередні заклики до громадськості, досі вдалося зібрати тільки 10 тисяч гривень.

Натомість для зведення бронзового монументу головнокомандувачу УПА необхідно, згідно попередньої калькуляції, 266,87 тисяч грн (з ПДВ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Калуші з'явиться бронзовий Шухевич

Громадські активісти обіцяють відтепер ходити "з хати у хату, від одного чиновницького кабінету до іншого, від депутата-опозиціонера до депутата владної команди", аби зібрати необхідну суму.

"Разом ми побудуємо пам'ятник нашому героєві і озвучимо прізвище кожного жертводавця. Пам'ятнику Шухевичу у Калуші — бути!" - резюмували ініціатори акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі відкрили новий пам'ятник Сталіну. Підірвати його тепер буде важче

Нагадаємо, 11 липня 2011 року у м. Калуші відбулася презентація проекту архітектурно-кошторисної та скульптурної частини майбутнього пам'ятника головному командиру УПА, генерал-хорунжому Роману Шухевичу.

18 серпня 2011 року члени оргкомітету та авторської групи з проектування пам'ятника перебували з робочим візитом на Львівській фабриці мистецтв, де провели переговори щодо виготовлення на ПП "Скульптура" пам'ятника Шухевичу в бронзі.

Згідно попередньої калькуляції загальна вартість виробу (скульптури) склала 266,87 тисяч грн (з ПДВ). Найвартіснішими є витрати на матеріали – 72,87 тисяч грн (в т.ч. бронза 1100 кг - 58,66 тисяч грн).

22 серпня 2011 року Калуською міською радою прийнято рішення № 450 "Про склад організаційного комітету зі спорудження пам'ятника Роману Шухевичу".

Зараз ви читаєте новину «У Калуші заради пам'ятника Шухевичу підуть з шапкою по хатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути