Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2011 14:44

У Запоріжжі відкрили новий пам'ятник Сталіну. Підірвати його тепер буде важче

У Запоріжжі відкрили новий пам'ятник Сталіну. Підірвати його тепер буде важче

У Запоріжжі на території обласного комітету Компартії України відкрито новий пам'ятник Йосипу Сталіну, а також партизанці Зої Космодем'янській.

У понеділок біля Запорізького обкому КПУ зібралося більше 1,5 тис. прихильників партії з районних центрів та сіл Запорізької області. Вони тримали в руках червоні прапори і портрети Сталіна.

За церемонією відкриття пам'ятника присутні спостерігали через грати залізного паркану, яким оточений обком КПУ.

Обидва пам'ятники встановлені в скляних верандах по обидві сторони центрального входу в обком КПУ.

"Пам'ятник обійшовся в 200 тис. грн. Гроші на нього збирали ветерани з усієї Україні. Сума була зібрана вже в березні цього року. Автора скульптури не називаємо, але це не та людина, яка робила попередній пам'ятник Сталіну, підірваний у новорічну ніч", - сказав перший секретар Запорізького обкому КПУ Олексій Багурін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановлюючи Сталіна у Запоріжжі, комуністи нариваються знову - ВО "Свобода"

Він також зазначив, що пам'ятник Сталіну буде охоронятися системою "Луч", тому завдати йому шкоди тепер буде дуже складно.

У ході урочистого відкриття пам'ятника відбувся конфлікт між журналістом одного з національних телеканалів і прихильниками КПУ. Комуністи виштовхали журналіста з території обкому за паркан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До пам'ятника Сталіну у Запоріжжі приставлять Зою Космодем'янську

"Це журналісти-провокатори! Не чіпайте їх!", - заявив присутнім на церемонії відкриття другий секретар обкому КПУ Олександр Зубчевський.

Як повідомлялося, пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація "Тризуб". У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі відкрили новий пам'ятник Сталіну. Підірвати його тепер буде важче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути