понеділок, 17 листопада 2008 09:00

Сьогодні українці зможуть помилуватися зорепадом

В понеділок, 17 листопада, українці зможуть побачити унікальне космічне явище - "зоряний дощ". Як запевняють астрономи, краще всього розгледіти падаючі метеорити можна в ніч з 17 на 18 листопада. Зорепад, як очікується, почнеться після півночі. А перед світанком, з 3 до 5 годин, з неба посипле по 10-20 метеорів на годину, повідомляє Ліга.

"Наша планета входить в щільний метеоритний пояс, тому в темний час доби зможемо спостерігати згорання в атмосфері інопланетних частинок - болідів. Краще всього зорепад буде видний за містом, де немає джерел світла. До нас, до речі, багато хто після таких дощів звертається - мовляв, НЛО бачили", - розповів Артем Білик, глава Центру дослідження аномальних космічних явищ при НТУУ КПІ.

Правда, помилуватися красою зорепаду вдасться, якщо дозволить погода. "Такі падіння метеорів відбуваються двічі на рік - в серпні і листопаді. Але не щороку цей дощ яскраво виражений - як правило, тільки раз на 33 роки. Останній раз сильний "зорепад" спостерігався в листопаді 2000 року (падали більше 60 зірок на годину). Наступного разу таку красу можна буде побачити тільки через 25 років", - повідомив старший інженер астрономічної обсерваторії Нацуніверситета ім. Шевченка Юрій Тарануха.

Нагадаємо, 13 і 14 грудня 2007 року жителі всього світу могли бачити чергове космічне явище - метеорний потік Гемінід.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні українці зможуть помилуватися зорепадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути