Ексклюзиви
субота, 01 серпня 2020 14:16

Ще одне "червоне" місто відмовляється посилювати карантин

Ще одне "червоне" місто відмовляється посилювати карантин
Тернопіль відмовляється посилювати карантин і не погоджується з внесенням міста у "червону зону". Фото: facebook.com/Nadal.Sergij

Кабінет міністрів України мав би переглянути рішення про віднесення Тернополя до "червоної зони" поширення коронавірусу.

Про це у Facebook заявив міський голова Сергій Надал і висловився проти такого рішення уряду.

"Складається враження, що комусь вигідно залякувати тернополян… Тернопіль, Луцьк і Кіцманський район Чернівецької області. Уявіть! Не Київ, де останніми днями фіксують антирекорди хворих на коронавірус, не Львів, де статистика набагато гірша, а один з найменших обласних центрів – Тернопіль", - обурився мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 1 серпня діють нові правила карантину: що змінилося

Сергій Надал не розуміє, де логіка, оскільки Тернопіль не є в переліку перших міст, де захворюваність найвища.

"Що це може для нас означати? Вони хочуть знову зупинити транспорт? Закрити торгово-розважальні центри? Закрити заклади громадського харчування? То у Києві люди далі продовжать жити звичайним життям, користуватися транспортом, ходити на роботу, а тернополян уряд хоче знову закрити вдома?"– висловився міський голова.

Сергій Надал каже, що не згоден з цим. На його думку, ситуація в Україні – складна, і наша держава в червоному списку загалом.

"Впевнений, що уряд має переглянути своє рішення щодо позначення Тернополя "червоною"аномальною зоною. Наше місто не є епіцентром поширення коронавірусу. Хай уряд в першу чергу звертає увагу на міста-мільйонники! У нас в Тернополі живуть мудрі містяни, які знають,як поводитись у різних складних ситуаціях, навіть таких як пандемія", – наголосив Сергій Надал.

Міська рада включеного до "червоної зони" Луцька не ухвалюватиме рішень щодо зупинки транспорту чи закриття будь-яких закладів. Оскільки різкого збільшення захворюваності у Луцьку не спостерігали, а тому в міськраді не розуміють справжні мотиви такого рішення.

Зараз ви читаєте новину «Ще одне "червоне" місто відмовляється посилювати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути