субота, 01 серпня 2020 13:16

"Червона зона" скасовується: Луцьк відмовляється посилювати карантин

"Червона зона" скасовується: Луцьк відмовляється посилювати карантин
У Луцьку відмовилися посилювати карантин. Фото: Волинське Агентство Розслідувань

Міська рада включеного до "червоної зони" Луцька не ухвалюватиме рішень щодо зупинки транспорту чи закриття будь-яких закладів.

Оскільки різкого збільшення захворюваності у Луцьку не спостерігали, а тому в міськраді не розуміють справжні мотиви такого рішення. Про це у Facebook повідомив радник мера Ігор Поліщук.

"Якщо центральна влада хоче працювати по закону - нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та ухвалює інші обмеження", - заявив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: оновлені дані по Україні

Він пояснив, що "червоний рівень" передбачає призупинення громадського транспорту, закриття дитячих садків, закладів громадського харчування, готелів тощо. А це призведе до відсутності роботи й засобів для прожиття у тисяч лучан та ще більші недонадходження до міського бюджету.

"Недолугі, невчасні та непрофесійні рішення щодо протидії коронавірусу й так довели країну до економічного колапсу, знищили сотні тисяч робочих місць та значно погіршили рівень життя українців й рівень економічної активності в країні", - наголосив посадовець.

Від 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину: регіони перебуватимуть у "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" та "червоній" зонах. Те, у якій зоні перебуватиме область, залежатиме від поширення коронавірусу в тому чи іншому населеному пункті області.

Зараз ви читаєте новину «"Червона зона" скасовується: Луцьк відмовляється посилювати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути