Ексклюзиви
неділя, 15 серпня 2010 10:15

СБУ займеться перевірками шахт

СБУ займеться перевірками шахт

СБУ та Держгірпромнагляд домовилися про проведення спільних перевірок вугільних підприємств.

Про це йшлося на спільній нараді відомств, де обговорювались напрямки взаємодії двох служб з метою упередження промислових аварій та групових нещасних випадків у промисловості, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

За словами глави відомства Сергія Сторчака, "питання промислової безпеки - це сфера діяльності, на яку поширюється компетенція і Держгірпромнагляду і СБУ", йдеться у повідомленні.

"Тому важливо об'єднати зусилля двох державних структур і спрямувати їх на упередження промислових аварій та катастроф, на збереження життя та здоров'я працівників", - зазначили у відомстві.

У Держгірпромнагляді вважаєть, що "важливим є питання пошуку нових інструментів впливу на власників та керівників вугільних шахт, щоб спонукати їх приділяти першочергову увагу питанням безпеки праці".

"Зокрема, на нараді прийняте рішення, що Служба безпеки повідомлятиме не тільки Держгірпромнагляд, але адміністрацію вугільних підприємств про виявлені передумови, що можуть призвести до виробничих аварій та травмування людей", - зазначається у повідомленні.

Крім того, Держгірпромнагляд та СБУ домовились про налагодження більш оперативного обміну інформацією і проведення спільних обстежень найбільш небезпечних ділянок на шахтах.

Також прийняте рішення провести у Донецькій, Луганській, Львівській та Волинській областях спільні наради за участю фахівців Держгірпромнагляду, СБУ та керівництва шахт з метою проведення профілактичних дій та налагодження подальшої взаємодії щодо зниження виробничого травматизму.

Зараз ви читаєте новину «СБУ займеться перевірками шахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути