середа, 23 червня 2010 18:42

СБУ вже дістали фальшиві мінери

СБУ вже дістали фальшиві мінери

З початку цього року працівниками СБУ викрито, затримано та порушено кримінальні справи щодо 57 осіб, які анонімно телефонами надавали неправдиві повідомлення про "замінування" тих чи інших об"єктів.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

За даними прес-служби, зокрема тричі впродовж одного тижня одеським співробітникам СБУ, МВС та МНС довелося виїжджати на вулицю Люстдорфська дорога. Невідомий вперто "мінував" один і той же житловий будинок. Спільними зусиллями експерти СБУ та МВС встановили особу зловмисника. Ним виявився сорокап"ятирічний місцевий житель, раніше засуджений за вживання та розповсюдження наркотиків. Він вирішив помститись своєму знайомому – жителю "замінованого" будинку, з яким посваривсь під час спільної пиятики.

У містечку Красний Луч на Луганщині дев"ятнадцятирічний парубок провчив сусіднє кафе, зірвавши черговий банкет одним дзвінком до міліції. Мовляв, шум з розважального закладу заважає йому відпочивати. Встановлено, що таке радикальне рішення хлопець прийняв під впливом наркотиків.

Як зазначає прес-служба, часто приводом для анонімних терористичних погроз може стати не лише особиста образа, а бажання пожартувати. Принаймні, так пояснив свій вчинок житель Харківської області, який зателефонував на лінію "102" та повідомив про замінування заповненого пасажирами Південного залізничного вокзалу в обласному центрі.

Як зазначили в СБУ, детальний огляд "замінованих" споруд та прилеглих до них територій, проведений експертами СБУ, МВС та МНС, жодних вибухових пристроїв чи будь-яких інших небезпечних предметів не виявляв. Та й самі зловмисники зізнавались, що ані намірів, ані засобів реалізації своїх віртуальних погроз вони не мали. Однак покарання за такі пустощі закон передбачає цілком реальне: проти усіх "телефонних терористів" порушено кримінальні справи за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об"єктів власності"). Нині горе-жартівникам загрожують не лише штрафи у розмірі до сімнадцяти тисяч гривень, а й обмеження волі на строк до п"яти років.

Зараз ви читаєте новину «СБУ вже дістали фальшиві мінери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути