понеділок, 01 березня 2010 14:09

СБУ викрила банду, що заробляла незаконним прослуховуванням

СБУ викрила банду, що заробляла незаконним прослуховуванням

СБУ викрила злочинне угрупування, що незаконно стежило за громадянами та підслуховувало їхні розмови. Про це на брифінгу повідомила голова прес-служби СБУ Марина Остапенко.

Дане угруповання складалось з близько 20 осіб та діяло в Дніпропетровську. За грошову винагороду воно збирало конфіденційну інформацію про приватне життя та бізнесову діяльність громадян. Злочинну групу очолював мешканець Дніпропетровська, який наразі перебуває під вартою. СБУ 19 лютого також затримала іншого учасника цього угруповання під час вилучення ним спеціального пристрою з телефонних каналів зв"язку.

Вона повідомила, що злочинці отримували по 150 дол. від замовників за прослуховування тієї чи іншої особи щодоби і по 250 дол. - за приховане спостереження.

Також було затримано ще трьох осіб, які здійснювали візуальне спостереження за громадянами за допомогою автомобіля та спецтехніки. У зловмисників вилучено спецапаратуру та електронні бази даних державних органів.

Стосовно членів угрупування порушено кримінальну справу за несанкціоноване втручання в роботу електронних обчислювальних машин та за несанкціоноване зберігання і збут конфіденційної інформації, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила банду, що заробляла незаконним прослуховуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути