пʼятниця, 12 лютого 2010 11:33

На Черкащині даішник судитиметься з СБУ через зламану руку

На Черкащині даішник судитиметься з СБУ через зламану руку

Інспектор ДАІ Леонід Заграничний, якого затримали за підозрою в отриманні хабара у Черкаській області, відстоюватиме свою честь у суді.

Про це Gazeta.ua повідомив начальник Тальнівської автоінспекції Євген Петров.

"Леонід захищатиме в суді свою честь і гідність. Його ніхто не звільняв. Зараз він лікує зламану руку. Чекає виклику в суд", - сказав він.

Не хотів слухати цей брєд

У міліції вважають, що на кримінальну справу отриманих 500 гривень хабара – мало.

"На Заграничного був складений протокол "Про корупційну діяльність", а це значить, що він всього-на-всього заплатить штраф. Хоча цей штраф, скоріше всього, буде огромнєйший", - розповів працівник Тальнівського райвідділу міліції.

У Тальному кажуть, що Заграничний взяв банківський кредит на трактор. Має автомобіль "Лада Пріора".

"Відробляти ж гроші якось треба. От Заграничний і ловив всіх підряд. Він був любітєль вночі постояти, – поділився колега затриманого. Прізвище просить не називати. – Ще й сам, аби ні з ким не ділитися. От на цьому й погорів. Коли його задержали і повели на допит, прийшов начальник, дав йому пощочину. Каже: "Що ж ти, сволото, так мене підставляєш?" А він: "Так ви ж самі казали...".

Петров цю інформацію спростовує.

"Він у мене тільки запитав дозволу давати свідчення. Я дозволив і вийшов з кабінету. СБУшніки проводили допит без мене. Я не хотів слухати цей брєд", - обурився він.

Раніше Петров казав, що Заграничному несподівано кинули гроші в машину в обмін на права тракториста, які знайшов сільський голова й передав інспектору.

Штраф буде огромнєйший

"Петров говорить неправду, – каже сільський голова Веселого Кута 49-річний Павло Козаченко. – Ніяких прав я не знаходив. Минулого року гаішники затримали у нас в селі тракториста. Він був без водійських прав, бо хто по селі з правами їздить? Попросив мене привезти їх. Я поїхав до нього додому, привіз і віддав гаішникам. Відтоді їх чотири місяці не повертали. Що було хлопцю робити?"

Сам Заграничний від коментарів відмовляється. Каже, що розповість усе після закінчення курсу лікування.

Нагадаємо, минулого тижня працівники Служби безпеки України затримали в райцентрі Тальне Черкаської області інспектора ДАІ Леоніда Заграничного. Той нібито взяв 500 гривень хабара за повернення водійських прав. Помічені гроші вилучили. Під час затримання Заграничний намагався витягнути з кобури пістолет. Бійці спецпідрозділу зламали йому ліву руку. Затримання Заграничного відсвяткували в єдиному в Тальному гаражному кооперативі "Факел". Водії накривали стіл. Казали, що позбулися хабарника.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині даішник судитиметься з СБУ через зламану руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути