вівторок, 15 лютого 2022 03:48

СБУ анонсувала контрдиверсійні навчання

СБУ анонсувала контрдиверсійні навчання
СБУ починає контрдиверсійні навчання в Харківській області. Фото: СБУ

Група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України починає багатоетапні контрдиверсійні навчання в Харківській області. Вони стартують 15 лютого і триватимуть до початку березня.

Про це повідомляє Управління СБУ в Харківській області.

Навчання проходитимуть по всій області, але основну увагу зосередять на прикордонних районах.

"Метою навчань є удосконалення міжвідомчої взаємодії силових структур і органів влади, посилення захищеності об'єктів критичної інфраструктури, а також виявлення і затримання умовних диверсійних груп", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція по всій Україні переходить на посилений режим служби

Жителів області просять з розумінням поставитися до можливих незручностей і належним чином реагувати на законні дії й вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що засвідчують особу.

"Навчання пройде в умовах максимально наближених до реальних, з використанням спеціальної техніки та озброєння. Тому на окремих територіях можливе тимчасове обмеження пересування людей і транспорту, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд автомобілів. Всі дії будуть проходити в рамках чинного законодавства і з дотриманням прав і свобод людини", - попередили в СБУ.

Також громадян просять зберігати пильність.

"Якщо у ваше поле зору потрапили особи, які проявляють необґрунтований інтерес до об'єктів транспортної інфраструктури, військових об'єктів, будівель органів влади і управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати, просимо невідкладно повідомляти до Управління СБУ в Харківській області за телефоном (057) 700-16-61, електронною поштою [email protected] або іншим зручним способом", - йдеться в повідомленні.

14 лютого Служба безпеки України закликала українців зберігати спокій та не піддаватися паніці. У відомстві вважають, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі щодо можливого повномасштабного вторгнення Росії в Україну. СБУ зазначила, що в Україні постійно аналізують різні сценарії розвитку подій. Є чіткий план дій на кожен із них.

Зараз ви читаєте новину «СБУ анонсувала контрдиверсійні навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути