Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2022 08:39

Ніякої паніки: СБУ терміново звернулася до українців

Ніякої паніки: СБУ терміново звернулася до українців
В СБУ заявили, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі. Громадян просять зберігати спокій та не піддаватися паніці. Фото: ssu.gov.ua

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі.

Громадянам треба зберігати спокій та не піддаватися паніці. Із таким зверненням до українців звернулася Служба безпеки України, передає пресцентр відомства.

"Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. Усе це в комплексі - ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни. Всім нам варто зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні", - заявили в СБУ.

У відомстві зазначили, що в межах своєї компетенції постійно аналізують різні сценарії розвитку подій. Є чіткий план дій на кожен із них.

За даними СБУ, мотиви нинішнього інформаційного нагнітання - посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати єдність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти антиукраїнського телеканалу Мураєва запровадили санкції

СБУ фіксує такі прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Не лише фіксує, а активно їм протидіє.

"Це відображається у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів", - зазначили в СБУ.

У відомстві підкреслили, що співробітники СБУ працюють в усіх регіонах країни у посиленому режимі. Зараз стабільність і спокій у нашій країні залежать не лише від влади, а й від зважених дій кожного українця.

Міністр оборони України Олександр Резніков та Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний заспокоїли українців та закликали їх вірити у ЗСУ.

Україна має безпрецедентну підтримку з боку міжнародних партнерів — найбільшу за весь час Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Ніякої паніки: СБУ терміново звернулася до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути