пʼятниця, 28 листопада 2008 18:36

Шаттл "Індевор" відстикувався від МКС (ФОТО)

Шаттл "Індевор" успішно відстикувався від Міжнародної космічної станції, повідомляє "Інтерфакс". На борту човна знаходиться сім астронавтів.

Посадка шатлу запланована на неділю. У 20:18  він приземлиться на території штату Флоріда.

Нагадаємо, що шатл доставив на станцію велику кількість додаткового устаткування, включаючи спальні місця для житлових блоків. Це пов"язано з планами по збільшенню екіпажа станції до шести чоловік. Окрім цього на борт станції була доставлена система очищення води, призначена для переробки сечі і випаровувань в питну воду. Відразу після установки з цим апаратом виникли неприємності, і у астронавтів пішла велика кількість часу на його лагодження.

За час місії шатлу астронавти встигли зробити чотири виходи у відкритий космос. Під час одного з них астронавтка Стефанішиy-Пайпер втратила сумку з інструментами, яка стала героєм численних новин. Зокрема з"ясувалося, що проліт сумки можна спостерігати із Землі навіть у відносно не сильний бінокль.

Зараз ви читаєте новину «Шаттл "Індевор" відстикувався від МКС (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути