понеділок, 11 серпня 2008 16:49

Саркозі їде мирити Саакашвілі з Медведєвим

Саркозі їде мирити Саакашвілі з Медведєвим
Президент головуючої в ЄС Франції Ніколя Саркозі у вівторок, 12 серпня, прибуде в Тбілісі, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на грузинські ЗМІ.

Передбачається, що Саркозі проведе зустріч з Михайлом Саакашвілі, після чого того ж дня відправиться до Москви, де зустрінеться з Дмитром Медведєвим. Як повідомила прес-служба Кремля, в понеділок російський президент обговорив з Саркозі в телефонній розмові "питання підготовки наміченої на 12 серпня двосторонньої зустрічі в Москві".

В ніч з 10 на 11 серпня в Тбілісі прибув глава МЗС Франції Бернар Кушнер, який представив на зустрічі з Саакашвілі план врегулювання грузино-осетинського конфлікту, підготовлений ним спільно з Олександром Стуббом - главою МЗС Фінляндії, головуючої в ОБСЄ. План передбачає негайне припинення вогню, надання медичної допомоги пораненим і виведення як грузинських, так і російських військ із зони конфлікту. Повідомлялося, що президент Грузії вже підписав підготовлений Кушнером і Стуббом документ про припинення вогню.

Очікується, що Кушнер в понеділок доставить документ до Москви, проте представник прес-служби посольства Франції в Росії висловив в цьому сумнів. За його словами, швидше за все, глава французького МЗС прибуде до Москви разом з Саркозі у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі їде мирити Саакашвілі з Медведєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути