вівторок, 21 жовтня 2008 16:32

Саркозі: Європі не варто сваритися з Росією через Кавказ

Європа не зацікавлена в протистоянні з Москвою, і провокувати нову холодну війну було б "безвідповідально", заявив президент Франції Ніколя Саркозі, виступаючи у вівторок перед депутатами Європейського парламенту в Люксембурзі.

За його словами, криза на Кавказі стала "одним із найбільш гострих викликів" для Європейського союзу. Проте за посередництва Франції як голови ЄС "вже через чотири дні вдалося досягти угоди про припинення вогню" між залученими в конфлікт сторонами, а потім виведення військ на колишні позиції.

"Реакція Росії в грузинському конфлікті була абсолютно диспропорційною, - відзначив Ніколя Саркозі. - Проте я говорю саме про "реакцію", оскільки цьому передували абсолютно неприйнятні дії (Грузії)", повідомляє "Newsru.com".

Крім того, глава російської держави Дмитро Медведєв виконав свої обіцянки, дані в ході переговорів по мирному врегулюванню, підкреслив Саркозі. Про остаточне виведення російських військ було повідомлено в понеділок.

"Європа не повинна втрачати самоконтроль і ставати співучасником нової холодної війни, - сказав французький президент. - Світові сьогодні не потрібна криза у відносинах між Росією і Європою. Безвідповідально створювати умови для протистояння, в якому ніхто не зацікавлений".

"Катастрофи на Кавказі вдалося уникнути, проте варто пройти ще довгий шлях для нормалізації там ситуації", - підвів підсумок Саркозі.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі: Європі не варто сваритися з Росією через Кавказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути