середа, 23 січня 2013 05:04

Саркозі емігрує до Британії через високі податки - іноземні ЗМІ

Саркозі емігрує до Британії через високі податки - іноземні ЗМІ
Фото: The Council of the European Union

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі планує переїхати до Лондона, де має намір заснувати інвестфонд з капіталом понад $ 1,5 млрд.

За даними газети The Evening Standard, якщо Саркозі ухвалить таке рішення, йому вдасться уникнути "податку на багатіїв", який може бути введений у Франції в осяжному майбутньому.

Саркозі і його дружина Карла Бруні, найімовірніше, влаштуються в престижному районі Південний Кенсінгтон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микита Джигурда стане громадянином Франції

"Росбалт" повідомляв, що ще один заможний француз - композитор-електронщик Жан-Мішель Жарр може виявитися наступним зі знаменитостей, які змінили громадянство у зв'язку з планами уряду обкласти багатіїв великими податками.

Музикант в останні місяці зустрічався з співробітниками адміністрації прем'єра Великобританії Девіда Кемерона. Розмова йшла про переведення фірми Jarre Technologies в лондонський інноваційний кластер Tech City.

Раніше французьке суспільство захлеснула буря емоцією з приводу відмови актора Жерара Депардьє, незгодного з сверхналогом, від французького громадянства.

Нагадаємо, на початку січня Жерар Депардьє відвідав Сочі, де на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним отримав паспорт громадянина Росії. На наступний день артист відправився в Саранськ, де відсвяткував вступ в російське громадянство і зустрів православне Різдво. Йому був запропонований пост глави Мінкульту Мордовії, проте Депардьє відмовився, заявивши, що є "міністром культури миру". Актор вирішив поміняти місце проживання після податкової реформи президента Франсуа Олланд, який хоче ввести податок в 75% на доходи більше мільйона євро на рік.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі емігрує до Британії через високі податки - іноземні ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути