Ексклюзиви
неділя, 24 липня 2022 16:12

Літаки F-16 і танки Leopard: дипломат сказав, за яких умов Україна отримає цю зброю

Літаки F-16 і танки Leopard: дипломат сказав, за яких умов Україна отримає цю зброю
ЗСУ повинні показати майстерність, щоб отримати нову зброю. Фото: eastnews.ua

Захід і США зокрема тягнуть в питанні поставок зброї Україні

Але не можна забувати про необхідність навчати українських військових, каже дипломат, керівник Центру досліджень Росії, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передає "Главред".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога буде: Зеленський розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині

"Нова зброя корисна, якщо нею вміють користуватися. Досі українська армія користувалася зразками радянської або пострадянської зброї, а власного виробництва в нас було досить мало. Тому, щоб оцінити здатність Збройних сил України використовувати нову зброю, потрібно, по-перше, навчити особовий склад, по-друге, подивитися, як він використовує зброю на полі бою. Саме тому не було сенсу давати нам, умовно кажучи, сотню тих чи інших знарядь, півсотні HIMARS чи інших систем залпового вогню, бо не розуміли, чи зможемо ми ними користуватися належним чином", – говорить він.

Американці захоплюються здатністю української армії використовувати новітню техніку. Це означає, що техніки буде більше.

Тож якщо українські військові покажуть свою майстерність, то зможуть розраховувати на Leopard-2.

"Якщо американці побачать, що наші пілоти зможуть нормально керувати й використовувати F-15 або F-16, ці літаки незабаром з'являться в небі України. Цей процес вимагає багато часу, а цей час коштує нам великих втрат. Звичайно, було б краще, якби ми не витрачали раніше час на розмови про шашлики, а більше думали про ракетну зброю, тоді, можливо, втрат було б менше", – додав Огризко.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову скорочує військову допомогу Україні. За останні три тижні Берлін передав Києву лише сухпайки й неброньовані автомобілі.

Останнє значне постачання допомоги з Німеччини відбулося місяць тому. 21 червня в Україну прибули сім самохідних гаубиць PzH 2000 разом із новими боєприпасами, а також 5 тис. шоломів, обладнання для захисту від дронів і запасні частини для авто.

Зараз ви читаєте новину «Літаки F-16 і танки Leopard: дипломат сказав, за яких умов Україна отримає цю зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути