понеділок, 05 листопада 2007 13:32

Найдорожчою публічною компанією світу стала китайська

PetroChina, найбільший виробник газу та нафти в Китаї, стала після розміщення акцій на Шанхайській біржі першою в світі компанією, чия капіталізація перевершила трильйон доларів. Це більше, ніж обсяг усього фондового ринку Росії. Одночасно компанія, чиї акції в перший день розміщення подорожчали втричі, обійшла за ринковою вартістю найдорожчу корпорацію світу – американську Exxon Mobil. Капіталізація останньої складає 488 мільярдів доларів, а її виручка в чотири рази більша, ніж PetroChina. Запаси PetroChina приблизно на 10 відсотків менші за запаси Exxon Mobil.

Нафтова компанія, вийшовши 5 листопада на ринок, отримала від продажу акцій 8,9 мільярда доларів, відзначає The Financial Times. Це найбільше розміщення акцій у континентальному Китаї за 2007 рік (папери PetroChina вже торгуються в Гонконзі).

Усього від початку року в континентальному Китаї було проведено розміщень акцій на загальну суму в 61 мільярд доларів. У США, для порівняння, аналогічний показник склав лише 51 мільярд, а у Великій Британії – 43. Десятка найбільших компаній світу вже наполовину складається з китайських корпорацій та банків, передає Bloomberg.

 

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчою публічною компанією світу стала китайська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути