четвер, 18 жовтня 2018 09:05

Самі себе перехитрили: чому у Кремля не вийшло захопити Україну

Самі себе перехитрили: чому у Кремля не вийшло захопити Україну
Кирило Сазонов: Донбас буде гирею на нозі нашої держави

Так звані ДНР і ЛНР - це "чорна діра", яка поглинає гроші як України, так і Росії.

Про це Gazeta.ua розповів політичний аналітик Кирило Сазонов.

"Деякі російські політики прямо заявляли, що Донбас треба повернути. Там проросійське населення, економічна катастрофа. Цей регіон буде гирею на нозі нашої держави. Ця логіка зрозуміла. Донбас Україна і Росія утримують в 4 руки. Москва фінансує бюджетників, військових, владу та пропагандистів. Ми зганяємо туди великий обсяг пенсій. Адже це все-таки громадяни України. Підприємств немає. Або вивезли до РФ, або між собою поділила місцева влада", - каже Сазонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Частини будуть відколюватись — Татарстан, Примор'є, Далекий Схід" - аналітик

Політичний аналітик говорить, що у Росії були впевнена - українці не будуть протистояти агресії.

"Злий жарт із російською верхівкою зіграла звичка красти та брехати начальству. При Кремлі є кілька міцних інститутів. Наприклад, Затулінський, Дугінський. Вони займалися Україною та суспільною думкою в регіонах. На це виділялось багато грошей із жирного нафтового бюджету. Остання ланка - це представники у Києві, Донецьку та інших містах. Вони отримують непогані зарплати і просто їх витрачають. Заради формальності проводять свої круглі столи та акції. Потім пишуть розкішні звіти на Москву. Це був ланцюжок нероб, що сидять на бюджетних коштах та імітують масштабну діяльність. Вони просто закидали Кремль липовими звітами. Писали, що ледь не весь лівий берег стане від прапор "російської весни" і у кожного під подушкою вже прихований портрет Путіна. Росіяни були дуже здивовані, що у Донецьку люди добровільно виходять на проукраїнські мітинги. Були в шоці, коли отримали відпір у Харкові та Одесі. Потім з'ясувалось, що і українські добровольці можуть гнати їх мокрими ганчірками у напрямку кордону. Тоді Путіну довелось вводити в бій регулярні війська. Розраховували все-таки перемогти приватними військами та найманцями. Тож росіяни просто самі себе перехитрили", - каже Сазонов.

Експерти лабораторії криміналістичних досліджень Атлантичної Ради проаналізували фотографії та знайшли нові докази присутності сучасних російських систем на окупованих територіях Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Самі себе перехитрили: чому у Кремля не вийшло захопити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути