Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2018 13:18

Новітню російську зброю виявили на Донбасі

Новітню російську зброю виявили на Донбасі
У статті Атлантичної ради розповідається про переносні станції супутникового зв'язку. Фото: espreso.tv

Експерти лабораторії криміналістичних досліджень Атлантичної Ради проаналізували фотографії і знайшли нові докази присутності сучасних російських систем на окупованих територіях Донбасу

"При тому, що Росія зменшила кількість військовослужбовців і важких озброєнь, що відправляються на схід України, вона підтримувала, якщо навіть не збільшила кількість і якість нелетального спорядження і продовжувала надавати необхідний персонал, що володіє технічними знаннями, зокрема, фахівців в області електронної війни", - йдеться у статті на сайті організації.

У ній, зокрема, розповідається про переносні станції супутникового зв'язку "Ауріга-1.2" і "Бар'єр-Т". Фото цих систем виклали в соцмережі. Проаналізувавши їх, фахівці дійшли висновку, що зйомка була проведена в передмісті Макіївки, на території так званої ДНР, орієнтовно навесні-влітку 2017 року.

Ці системи, на додаток до іншої допомоги з боку Росії, серйозно сприяють посиленню можливостей підпорядкованих Росією бойовиків, завдяки таким механізмам підтримки, як психологічні операції, перехоплення сигналів, розвідка і розширені комунікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччанин розповів цікаву історію про керівників ДНР

Незважаючи на те, що точний час застосування систем експерти назвати не можуть, їм ясно, що терористичні угруповання, керовані Росією, як і раніше. Значною мірою покладаються на російські військові ресурси.

За минулу добу на Донбасі бойовики 23 рази обстрілювали позиції Об'єднаних сил. Троє військовослужбовців отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Новітню російську зброю виявили на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути