Ексклюзиви
субота, 26 вересня 2020 16:01

Шахтарі припинили страйк

Шахтарі припинили страйк
Волинець стверджує, що вчора ввечері протестувальники шахт "Тернівська" та "Гвардійська" піднялися на поверхню. Фото: facebook.com/MykhailoVolynets

Шахтарі, які 3-й тиждень протестували під землею на 4 шахтах Криворізького залізорудного комбінату, погоджуються на умови адміністрації та частково піднімаються на поверхню.

Про це повідомив у Facebook голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

"Попередньо стало відомо, що в ході перемовин гірників та адміністрації КЗРК було досягнуто домовленості, що всі гірники, хто знаходився під землею з першого дня протесту, підпишуть Меморандум і це буде гарантією непритягнення їх до відповідальності, запорукою непереслідування. Адміністрація КЗРК наполягла на тому, що передбачені Меморандумом вимоги в частині підвищення зарплат на підприємстві наберуть чинності з моменту, коли на поверхню підіймуться всі протестувальники всіх 4-ох шахт", - написав Волинець.

Він стверджує, що вчора ввечері протестувальники шахт "Тернівська" та "Гвардійська" піднялися на поверхню. Вже сьогодні на шахті "Тернівська" перша зміна приступила до роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хоч би що зробило керівництво Кривбасзалізрудкому, штучні страйки шахтарів триватимуть - політолог

"На "Гвардійській" ведуться ремонтні роботи на підйомі. З шахти "Батьківщина" вночі на поверхню виїхали 11 протестувальників", - додає Волинець.

Працівників ПАТ "Кривбасзалізрудком" почали звільняти через зупинку виробництва на шахтах "Батьківщина", "Октябрська", "Гвардійська" і "Тернівська". Відповідну заяву зробили у правлінні ПАТ "Кривбасзалізрудком".

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі припинили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути