Ексклюзиви
середа, 19 травня 2010 17:22

Саакашвілі встановив у особистому літаку катапульту

Саакашвілі встановив у особистому літаку катапульту

Грузинські лейбористи звинуватили президента Михайла Саакашвілі в розтрачуванні коштів з держбюджету. Опозиціонери стверджують, що він так злякався загибелі президента Польщі Леха Качиньського, що обладнав свій літак сучасною системою катапультування вартістю 12 млн ларі (близько 7 млн доларів).

Звинувачення у витрачанні бюджетних мільйонів на власний комфорт, розкіш і подорожі по світу озвучив на прес-конференції в середу в Тбілісі один з лідерів Лейбористської партії Йосип Шатберашвілі.

"Президент настільки наляканий трагедією з Качиньським, що вмонтував у свій літак спеціальну капсулу. Так що народ може спати спокійно. Не приведи Господь, якщо з літаком президента трапиться якийсь нещасний випадок, він зможе спуститися в капсулу, в таку, як ми всі бачили в фільмі "Борт номер один", як у літаку американського президента. Якщо з літаком трапиться катастрофа, президент врятується ", - цитує опозиційного політика" Росбалт-Кавказ ".

Лідер лейбористів нагадав, що і літак типу Challenger Саакашвілі заради особистого комфорту придбав на кошти з держбюджету, витративши 100 млн ларі (56 млн доларів).

Опозиція вважає неприпустимим, що глава держави говорить про кризу, проблеми населення і одночасно витрачає стільки коштів на власні комфорт і безпеку, підкреслив політик.

Рік тому лейбористи звинуватили Михайла Саакашвілі у витрачанні 300 мільйонів доларів з бюджету на подорожі. "У той час як у країні голодує стільки біженців, сім'я Саакашвілі подорожувала. Вони були і в Сахарі, і обігнули на підводному човні Африканський континент. Але президент не заспокоївся на цьому і двічі на тиждень гостює в найдорожчому готелі Франції", - заявив тоді Йосип Шатберашвілі.

За даними партії, гроші витрачалися на подорожі самого президента, його дружини з дітьми, матері з бабусею і його тестя з тещею.

Згідно представленою ним декаларацією, в 2009 році він заробив усього 59 тис. ларі (33 тис. доларів), що втричі менше за річний дохід російського президента Дмитра Медведєва і в 167 разів менше того, що заробили президент США Барак Обама з дружиною Мішель.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі встановив у особистому літаку катапульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути