Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 17:39

Саакашвілі: Ми зможемо завдати поразки російській імперії

Президент Михайло Саакашвілі, виступаючи в понеділок на площі Свободи в Тбілісі в рамках акції "живий ланцюг", оголосив 1 вересня "днем єднання Грузії".

"Ми до сьогоднішнього дня гордилися тим, що змогли протягом тисячі років зберегти свою історію і народ. Але з сьогоднішнього дня більш всього гордитися будемо тим, що сьогодні ми єдині. Ми сьогодні стоїмо на передової боротьби за свободу. Сьогодні грузини змогли зібрати єдиний і сильний ланцюг. Ми з цієї ланцюги створюємо нову кольчугу для захисту свободи", - сказав Саакашвілі.  "Вперше в історії країни ми заявляємо, що Грузія не одна, з нею все цивілізоване співтовариство. Наша боротьба - це боротьба між добром і злом, Давидом і Голіафом. Як святий Георгій зміг в несправедливій боротьбі завдати поразки несправедливому імператорові, так і ми зможемо завдати поразки російській імперії", - заявив Михайло Саакашвілі.

"Ми не вороги російського народу, але ми вороги тим, хто намагається нас поневолити. Поки хоч один окупант є на території до Псоу (річка Псоу - кордон між Росією і Абхазією) або Рокського тунеля, Грузія не припинить опір і не опустить свій гордий прапор. Ми продовжимо мирний опір по всій Грузії, наша гідність не буде розтоптана", - сказав грузинський лідер, додавши, що "грузинський народ просить підтримки і допомоги всього світу".

Перед виступом Саакашвілі деякий час постояв в "живому ланцюзі", який, як стверджують організатори, вишикувався по території всієї Грузії.

Акція "живий ланцюг" завершилася в кафедральному храмі Святої Трійці. Перед цим на площі Свободи було випущено 500 білих голубів, повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі: Ми зможемо завдати поразки російській імперії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути