неділя, 23 серпня 2009 18:02

З пожежами в Греції борються тоннами води

З пожежами в Греції борються тоннами води

У Греції лісові пожежі підібралися до передмість Афін. Як повідомляють "Вести" з посиланням на місцевих рятувальників, осередків пожеж близько сотні, і ця цифра збільшується з кожною годиною. Оголошено надзвичайний стан. Влада вирішує питання про евакуацію населення.

Кожну годину літаки скидають на палаючі ліси тонни води. На боротьбу з вогнем грецька влада кидає всі сили. Весь тиждень стоїть спека - 35 градусів, а сильний вітер тільки роздуває полум"я. Пожежі підбираються впритул до Афін. Передмістя вже у вогні. Зруйновані житлові будинки, їхні жителі ледве встигли залишити зону лиха. Прем"єр-міністр Греції Костас Караманліс особисто стежить за тим, як йде гасіння.

"Пожежні служби, місцева влада, добровольці, та і самі жителі зараз ведуть дуже важкий бій з вогнем. І я хочу відзначити їхню мужність і готовність працювати в таких екстремальних умовах. Найголовніше зараз - уникнути жертв", - заявив Караманліс.

Зараз грецька влада вирішує питання про масову евакуацію. Рятувати доводиться не тільки людей. Грецькі військові з поспіхом вивозять ракети і боєприпаси з військової бази під Марафоном. Якщо вогонь добереться туди, наслідки можуть бути непередбачуваними.

Відзначимо, це не перший великий осередок пожежі, зафіксований в Греції за останні місяці. У кінці червня сильні пожежі охопили грецький острів Евбея, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «З пожежами в Греції борються тоннами води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути