Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 16:03

РПЦ попросила Кремль позбавитися від радянських символів

Представники Російської православної Церкви (РПЦ) заявили, що російській владі слід засудити комунізм, передає агентство "Інтерфакс" з посиланням на слова в.о. секретаря зі взаємин церкви і суспільства Московського патріархату ГеоргіяРябих.

Як зазначив Рябих, засудження комунізму було почате в 1990-і роки, але так і не було доведено до кінця і його необхідно продовжити, зокрема, відкрити меморіальні комплекси, позбавитися від радянської символіки на державних будівлях, прибрати "пам"ятники кривавим вождям" і кладовище біля Кремлівської стіни.

При цьому отець Георгій закликав не вдаватися до крайнощів, що спостерігаються в прибалтійських державах, що раніше входили до складу СРСР. На думку представника РПЦ, важливо переосмислити радянське минуле, особливо напередодні 90-річчя розстрілу царської сім"ї.

Це, за словами Рябих тим більше важливо, що засудження скоєного більшовиками злочину і загальнодержавне визнання "подвигу царської сім"ї" протидіяло б відродженню революційних настроїв в національній свідомості, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «РПЦ попросила Кремль позбавитися від радянських символів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути