Ексклюзиви
пʼятниця, 22 вересня 2023 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка Великої Британії пояснила активізацію ударів по глибокому тилу РФ і України

Розвідка Великої Британії пояснила активізацію ударів по глибокому тилу РФ і України
20 вересня Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про підрив невідомими диверсантами двох літаків та гелікоптера на аеродромі Чкаловський, де базується урядова авіація РФ. Фото: ГУР

За останні чотири дні Російська Федерація та Україна зазнали інтенсивних атак у глибокому тилу.

Протягом останнього тижня Росія неодноразово завдавала дальніх ударів по цілях на території України. У британській розвідці вважають, що обидві сторони завдають значно інтенсивніших ударів по глибокому тилу противника, оскільки наземний бій на фронті зараз є відносно статичним.

"Така незвичайна інтенсивність, частково може бути відповіддю на атаки в Росії та Криму. Удари по авіабазі Чкаловський у Підмосков'ї становитимуть найбільшу стратегічну проблему для російської верхівки, оскільки є найчутливішим її місцем. Така важливість авіабази пов'язана з тим, що саме на ній розміщені спеціальні військові літаки, а також VIP-транспорт уряду країни-агресорки", – йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії за 22 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Москви підірвали два літаки і гелікоптер. У росіян – істерика

У розвідці Великої Британії також зазначили, що пошкодження літака Іл-20 є особливо актуальним, оскільки такі борти РФ виконують завдання зі збору електронної розвідувальної інформації.

Вчора вночі Служба безпеки України та Військово-морські сили завдали масштабний вогневий удар по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму. На летовищі було щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 і Су-30), а також ПЗРК "Панцир". Навіть окупаційні канали підтверджують серйозні руйнування та втрати, там пишуть про понад 30 загиблих військових.

Сили оборони і надалі здійснюватимуть уражання ворожих складів, логістики та органів військового управління на різних напрямках, зокрема в Криму. Ми маємо знищувати ворога, знищувати його логістику, зокрема й штаби, органи військового управління, які РФ має на різних напрямках, наголосив 21 вересня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка Великої Британії пояснила активізацію ударів по глибокому тилу РФ і України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути