пʼятниця, 04 червня 2010 12:47

Розслідування пожежі в "Хромой лошади" завершено

Розслідування пожежі в "Хромой лошади" завершено

Завершено розслідування кримінальної справи про пожежу у пермському кафе "Хромой лошади" в Росії, в результаті якого загинули 156 осіб. Обсяг матеріалів справи склав 120 томів, під слідством перебувають вісім обвинувачених, ще один фігурант оголошений в міжнародний розшук.

Пожежа в "Хромой лошади" відбувся в ніч на 5 грудня 2009 року. Його причиною стало попадання палаючої частинки від піротехнічного пристрою на покриту пінопластом стелю. Велика кількість жертв пояснюється неправильним плануванням приміщення.

До кримінальної відповідальності притягнуті керівники закладу: його співзасновник Анатолій Зак, виконавчий директор Світлана Єфремова і арт-директор Олег Феткулов. Вони звинувачуються у наданні послуг, які становлять небезпеку для споживачів і спричинили тяжкі наслідки.

Крім того, директор піротехнічної компанії "Піроцвет" Сергій Дербеньов і його син Ігор Дербеньов обвинувачуються в порушенні правил використання піротехнічних виробів.

У ході розслідування були виявлені численні порушення правил пожежної безпеки, за фактом яких не було вжито заходів співробітниками Держпожнагляду. У зв'язку з цим колишній головний пожежний інспектор Пермського краю Володимир Мухутдінов звинувачується у зловживанні посадовими повноваженнями, а інспектори Держпожнагляду Дмитро Росляков та Наталія Прокоп'єва - в халатності.

Ще один чоловік в рамках розслідування оголошений в розшук: директор пермського автосалону "Чкаловський" Костянтин Мрихін спочатку проходив як свідок, але потім став підозрюваним у порушенні правил пожежної безпеки. Його місцезнаходження поки не встановлено, а справа в його відношенні виділена в окреме провадження.

Потерпілими в рамках кримінальної справи проходять понад 400 осіб, з яких 64 громадянам був заподіяна тяжка шкода здоров'ю. Після ознайомлення обвинувачених і потерпілих з матеріалами справи вона буде направлена до суду.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Розслідування пожежі в "Хромой лошади" завершено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути