четвер, 10 липня 2008 19:51

Розсипаний порошок привів міліцію до злодія

На заводі хімічних реактивів у райцентрі Шостка на Сумщині зникло 74 кг барвника "Люмінор". Керівництво підприємства звернулося до міліції. На місце пригоди виїхала оперативна група.

— Є багато різновидів люмінорів, — пояснює заступник головного інженера Галина Найденкова, 58 років. — Деякі використовують для виготовлення цінних паперів та грошей. На шосткинському заводі хімреактивів виготовляють той, що застосовують у дефектоскопії та металургії. Якщо розчинити цей жовтий порошок у спеціальному розчиннику, вмокнути в нього металеву деталь, то під ультрафіолетом будуть помітні всі тріщини. Кілограм такої речовини коштує 600–700 гривень.

За парканом заводу міліціонери помітили на асфальті доріжку з розсипаного "Люмінору". Пішли по сліду.

— Мабуть, розірвався мішок із барвником, коли вночі злодій перекидав його через огорожу, — розповідає 28-річна Тетяна Меняйло з міського відділу міліції. — Або він спеціально посипав сліди порошком, щоб не змогли знайти службові собаки. Яскраво- жовтий "Люмінор" було добре видно вдень. Ці сліди й привели нас до приватних будинків неподалік заводу. Встановили, що там проживає теща одного з робітників фірми, яка працює на території підприємства. Знайшли викрадений мішок. Чоловік, коли побачив міліцію, намагався втекти через вікно.

У міліції 29-річний Андрій сказав, що "Люмінор" хотів продати. Хоча б по 100 грн за кілограм. Бо йому треба виплатити кредит. І дружина вагітна.

Чоловіка поки що відпустили на підписку про невиїзд. За фактом крадіжки порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Розсипаний порошок привів міліцію до злодія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути