Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 20:33

Розповіли, за яких умов можуть скасувати перехід на літній час

Розповіли, за яких умов можуть скасувати перехід на літній час
Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому. Фото: Reuters

Якщо на законодавчому рівні у Європейському Союзі скасують переведення годинників, Кабмін розгляне можливість відповідних змін у законодавстві України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

"25 жовтня 2020 року о 4:00 за київським часом стрілка годинника переводиться на одну годину назад. Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 509 від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19 січня 2001 року про перехід на літній час. Водночас Європейською комісією запропоновано розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимовий час: як пережити перехід із найменшими наслідками для здоров'я

Як зазначається, кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

"Мінекономіки здійснює моніторинг ініціатив Європейської комісії щодо зміни порядку обчислення часу в ЄС. У разі прийняття на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України", - йдеться в повідомленні.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроект, який відміняє сезонне переведення годинників та передбачає закріплення київського часу по всій території України.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, за яких умов можуть скасувати перехід на літній час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути