Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 17:31

Розповіли, якою буде зима в Україні

Розповіли, якою буде зима в Україні
Зима буде помірно холодною / фото: portalcats.com

Температура взимку буде в межах норми, сильного і тривалого морозу не очікується.

Про це розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

У грудні на більшості території України температура буде коливатись в рамках -3…-4ºС у, а у західних областях – в межах 0. Також не прогнозують у грудні сильних опадів. Якщо з неба щось і падатиме, то це буде дощ або мокрий сніг. Вже перед Новим роком настане короткотривале похолодання, однак у новорічну ніч очікується короткотривале потепління.

У січні температура повітря буде також в межах норми або на кілька градусів вище - -3…-5ºС. Опади в західних, північно-західних і північних областях будуть в межах норми і вище норми, в Криму і Донецькій області буде надлишок. У деяких центральних і східних областях буде дефіцит опадів.

В лютому також опади будуть в рамках норми або вище норми, середня температура коливатиметься в рамках -3…-6ºС. У цьому місяці прогнозують сильні опади і снігопади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві пішов сніг: реакція соцмереж

У цілому дуже низьких температур взимку не очікується. Найбільш прохолодним буде грудень і перша половина січня, а вже в другій половині зими температура буде вищою.

Озонова діра над Антарктидою стискається, і в даний час її площа досягла найменшого розміру з 1988 року. Про це повідомило на своєму сайті американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA). За даними дослідників NASA, 11 вересня 2017 року площа озонової діри становила близько 19,6 млн кв. км, при цьому в 2016-му - 23 млн кв. км. Нинішній показник є найнижчим з 1988 року. Значне зменшення розміру дірки вчені пояснюють теплою погодою.



Зараз ви читаєте новину «Розповіли, якою буде зима в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути