Ексклюзиви
середа, 27 травня 2020 19:35

Розірви коло! STEM is FEM та UNFPA в Україні застерегли дівчат від нездорових стосунків

Розірви коло! STEM is FEM та UNFPA в Україні застерегли дівчат від нездорових стосунків
Здорові стосунки – запорука щасливого майбутнього.

Здорові стосунки – запорука щасливого майбутнього. Та як зрозуміти, які вони мають бути, якщо власного досвіду ще немає, а знайомі, кіно та книжки зовсім не завжди презентують найкращі сценарії? Освітній проєкт STEM is FEM у партнерстві з Фондом Народонаселення ООН (UNFPA) в Україні провели для старшокласниць лекцію "(Не) дрібниці у стосунках" у рамках кампанії "Розірви коло". Під час зустрічі ретельно розібрали на які (не)дрібниці варто звертати увагу у стосунках, аби не потрапити у сумну історію.

"Коли перед нами нова людина, яка є потенційним партнером, впізнати у ній абьюзера доволі складно. Тому що початкові маркери, деталі, які можна побачити на початку стосунків, не є однозначними. Наприклад, таким маркером є зневажливе ставлення до попередніх партнерів. Ми не знаємо всієї історії. Можливо, попередній партнер справді зробив щось жахливе. Але абьюзери завжди будуть зневажливо відзиватися про всіх своїх колишніх. Інший маркер – прояв гіпертурботи – необхідність завжди знати де ви та із ким, що робите, намагання контролювати вас, яке люди пояснює турботою про ваш добробут. Також зверніть увагу, чи не реагує людина агресивно на дрібниці, які довколо неї пішли не так. На такі речі треба звернути увагу, придивитися як вони будуть розвиватися, і чи стосуються всього, або якоїсь лише однієї речі, і чи не є цією річчю ваші стосунки?", – розповіла лекторка, психологиня проєкту "(Не) дрібниці у стосунках" Фонду ООН у галузі народонаселення Ольга Авраменко.

Окрім цього вона наголосила, що навіть під час найбільшої закоханості важливо зберігати стосунки та спілкування із родиною та друзями, людьми, які дозволять критичніше подивитися на відносини.

Проєкт STEM is FEM є освітньою ініціативою, що мотивує більше дівчат обирати для себе шлях кар'єри у технологічних галузях. Проєкт проводить освітні заходи із різноманітних STEM-тематик, аби познайомити із ними дівчат та надати можливість зробити вибір кар'єри більш свідомим.

"Наша головна мета – добитися рівноправ'я жінок та чоловіків у технологічній сфері. Та в першу чергу наш проєкт – освітній. Коли ми маємо можливість надати учасницям корисні знання, ми намагаємося це зробити. Тож, коли представники ООН запропонували таку важливу тему для спілкування із дівчатами, ми її одразу підтримали. Ця тематика надзвичайна важлива для кожного", – вважає ініціатор проєкту STEM is FEM, інвестор та IT-бізнесмен Сергій Токарєв.

Інформаційна кампанія "Розірви коло" є частиною програми Фонду ООН у галузі народонаселення, направленої на комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні. Вона має на меті підтримати процес зміцнення національних механізмів запобігання і реагування на ґендерно зумовлене насильство.

Лекція доступна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Xe5aGIF22ME&

Зараз ви читаєте новину «Розірви коло! STEM is FEM та UNFPA в Україні застерегли дівчат від нездорових стосунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути